Theatersportgroep Schikdraad
Theatersportgroep Schikdraad Foto: Schikdraad

Workshop theatersport: acteren en improviseren

dinsdag 19 september 2023 20:00 tot 22:00

ARNHEM - Theatersportgroep Schikdraad verzorgt dinsdag 19 september een workshop theatersport. Tijdens deze open training is iedereen met lef en enthousiasme welkom, enige ervaring met toneelspelen is wel fijn. De workshop wordt gegeven in het Huis van Puck in Arnhem van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname kost 5 euro. Aanmelden en informatie via w.heerbaart@live.nl.

“Vorig jaar organiseerden we deze workshop voor het eerst en dat was een succes. Daarom staan we dit jaar weer te popelen om anderen mee te nemen in de lol van de theatersport”, aldus een van de spelers. 

Theatersport combineert improviseren en acteren en maakt gebruik van ‘games’. De game bepaalt de vorm en de spelregels voor de improvisatie. Met gegevens die je van te voren krijgt - zoals locatie, emotie of relatie - speel je samen korte scènes met onvoorziene reacties en plotselinge wendingen. Dat kan een fantastische scène worden of het wordt glorieus falen. Dat maakt niet uit, het hoort erbij. 

“Voor theatersport leer je geen teksten uit je hoofd, je verkleedt je niet. De kunst is nu juist om het in de scène te laten ontstaan. Dat betekent ‘loslaten’, ‘accepteren wat er gebeurt‘ en ‘uit je hoofd’. En die vaardigheden zijn ook heel waardevol om op andere momenten in te kunnen zetten. Als je de workshop leuk vindt en er is een klik, dan kan je daarna meedoen tijdens de reguliere trainingen. Creativiteit, humor en plezier staan altijd centraal! Kijken is meedoen en een lach is gegarandeerd!”

Locatie