Bilal Wahib op Zomervreugde Festival.
Bilal Wahib op Zomervreugde Festival. Foto: Tom van Heteren

Zomervreugde: eendaags festival op Papendal

zaterdag 24 juni 2023 14:00 t/m 23:00

ARNHEM - Na twee succesvolle edities als weekendfestival keert Zomervreugde in juni 2023 terug als eendaags festival. Met populaire live-acts als Bilal Wahib, Idaly, Poke en een compleet vernieuwde disco/house stage strijkt het veelzijdige muziekfestival zaterdag 24 juni voor de inmiddels vierde keer neer op de groene oase van Papendal Arnhem. Van 14.00 tot 23.00 uur.

De nieuwe vorm die voortkwam uit de samenwerking met Framed Festival/Papendal in 2021 bleek een groot succes, maar na twee weekend edities heeft de organisatie besloten om de programmering voor Zomervreugde weer te concentreren op één dag, om zo de beleving voor de bezoeker te vergroten.

Terug naar de basis en beleving vergroten

Inmiddels 4 jaar geleden begon Zomervreugde Festival als eendaags festival op de zaterdag. In 2021 transformeerde het evenement, mede door de omstandigheden, tot een weekendfestival in samenwerking met Framed Festival/Papendal. Artiesten als Antoon, Bizzey, Broederliefde, Froukje en Tabitha beklommen daarbij de Zomervreugde mainstage en bezoekers konden genieten van de unieke combinatie van muziek en sport.

Met twee jaren opeenvolgend een uitverkochte zaterdag kwam al snel naar voren dat deze dag veruit favoriet is. Ook de input vanuit de jaarlijkse bezoekers enquête was voor de organisatie een bevestiging dat de keuze om de programmering voor Zomervreugde weer te concentreren op één dag de juiste is. Het festival gaat daarom terug naar de basis om de beleving voor de bezoekers te vergroten.

“We zetten dit jaar echt in om de beleving voor die zaterdag te optimaliseren voor de bezoeker. Door niet alleen het programma en de toffe activiteiten maar juist ook de Zomervreugde community op één dag samen te brengen. Op de mainstage kun je genieten van populaire vernieuwende live-acts als Bilal Wahib, Poke en rapper Idaly, die dit jaar startte met een #1 notering in de album charts”, aldus Niels Leferink, programmeur en één van de initiatiefnemers van het festival. 

“Bij onze compleet vernieuwde disco/house area kun je non-stop dansen met smaakmakers Bella & Cleanfield, Tonno Disko en Shady Lady. De vertrouwde Silent Disco area keert uiteraard terug, net als de karaoke-bus, street art en gekke tafeltennis. Maar je kunt ook deelnemen aan nieuwe activiteiten als skimboarden en panna kooi. Kortom: meer beleving, meer vreugde!” 

 Kaarten zijn verkrijgbaar via www.zomervreugdefestival.nl

BMX 

Ook al heeft Zomervreugd Festival nu plaats op één dag, het hele weekend blijft wel in het teken staan van BMX, zo vindt op 24 en 25 juni de officiële UCI BMX Racing World Cup plaats en zijn er verschillende sportieve clinics, professionele dance battles en spelactiviteiten. Op de zaterdag worden deze activiteiten gekoppeld aan de Zomervreugde programmering. 

Op de zondag wordt het BMX programma gecombineerd met het Luxor Live Zomerpodium, waar je kunt genieten van diverse pop, indie en hiphop live-acts.