‘Proost op de verliezers’: theateravond voor nabestaanden na zelfdoding

zaterdag 24 juni 2023 19:30 tot 22:00

ARNHEM - Voor volwassenen die een naaste hebben verloren na zelfdoding, verzorgt Pro Persona Connect op zaterdagavond 24 juni de interactieve voorstelling ‘Proost op de verliezers’. Naast nabestaanden zijn ook (GGZ) hulpverleners welkom.

Jaarlijks sterven in Nederland ongeveer 1600 mensen door zelfdoding. Een naaste verliezen door zelfdoding is een ingrijpende gebeurtenis. Naast het verdriet om het gemis, roept een zelfdoding talloze vragen op. Veel nabestaanden vinden het moeilijk om over het verlies te praten, omdat zij zich schamen en/of zich schuldig voelen. Daardoor bestaat de kans dat nabestaanden in een sociaal isolement raken. Ook doordat zelfdoding vaak nog een taboe is in onze samenleving. 

De voorstelling ‘Proost op de verliezers’ is gemaakt voor de groeiende groep nabestaanden na zelfdoding en hun naasten. Het programma is voortgekomen uit een samenwerking van drie jongvolwassen nabestaanden, een talentvolle theatergroep en preventiewerkers van Pro Persona Connect. Tijdens de avond bekijken het publiek en theatergezelschap hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialoog in het theater is samen met een aantal nabestaanden vormgegeven. 

De voorstelling is zaterdagavond 24 juni van 19.30 tot 22.00 uur in Theater het Hof in Arnhem. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via preventie@propersona.nl. Entree 5 euro (minima en studenten kunnen gratis naar de voorstelling).

Locatie