Capella Eusebiana in de Waalse kerk.
Capella Eusebiana in de Waalse kerk. Foto: Renato Roël

Jubileumconcert Capella Eusebiana

zaterdag 24 juni 2023 15:00

ARNHEM - Capella Eusebiana viert zaterdag 24 juni haar tienjarig jubileum met een concert in de Waalse Kerk aan de Gasthuisstraat 1 in Arnhem. Aanvang 15.00 uur, gratis toegang (vrijwillige bijdrage). Na afloop is er gelegenheid tot samenzijn.

In het jubileumprogramma ‘De geest waait’ laat het gezelschap muziek horen van de middeleeuwen tot aan de 21e eeuw, van Gregoriaans en middeleeuwse meerstemmigheid via klassieke motetten en Gabriel Fauré (Cantique de Jean Racine) tot aan John Tavener. Te horen zijn ook intermezzi van J.S. Bach, François Couperin en Claude Debussy door Marcus Bergink (klavecimbel) en Dorien Verheijden (piano). Daarnaast zijn er in de kerk schilderijen te bewonderen die enkele koorleden hebben geschilderd voor thematische vieringen.

Capella Eusebiana werd opgericht in 2013 als vrouwenkoor van de Martinuskerk-Eusebiusparochie door organist Marcus Bergink, Sinds 2016 staat het koor onder leiding van Alexander Saladin. De basis is het liturgisch en spiritueel repertoire van de middeleeuwen tot aan de 21e eeuw, met name Gregoriaans, Hildegard von Bingen en meerstemmig repertoire van christelijke kerken. Sinds 2021 bevatten de programma’s ook wereldlijk repertoire. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: CapellaEus@gmail.com

Locatie