Afbeelding
Foto: Spijkerrok 2023

Spijkerrok: zomerfestival met lokale bands

zaterdag 17 juni 2023 15:00 tot 0:00

ARNHEM - Er is zaterdag 17 juni weer een zomereditie van het kleinschalige feel-good-festival Spijkerrok. In de groene ‘Vrijstaat Thialf’ aan de Dullerstraat 33, midden in het Spijkerkwartier, vind je uiteenlopende bandjes van binnen en buiten Arnhem. Van singer-songwriter tot punk en van hiphop tot indie-rock. Geniet van de mooie plek, de speciaal biertjes, de wijntjes van de lokale wijnkoper, de food stands en vooral van de muziek.

Vrijstaat Thialf is een van de playgrounds van Sportbedrijf Arnhem. Het sportterrein is omgeven door zandbakken, speeltoestellen en groene heuveltjes. Op 17 juni spelen op twee podia 12 artiesten waaronder Hardslag, Klokpack6ix, Ronny Skanks en Jellephant & the Phantoms. Van 15.00 tot 00.00 uur.

Spijkerrok werkt samen met LuxorLive en het nieuwe muziekplatform Sonar. Het festival start met drie showcases van een kwartier elk van jong talent vanuit Rijn IJssel Music. Dat zijn Bente, CD Baby en San Jansen. De andere namen op de poster zijn Youth Reserve, Femme Fugazi Doordezonverrast, Cassandra Onck en SVAUN.

Lokale samenwerking

Niet alleen programmeert Spijkerrok veel lokale bands, ook werkt Spijkerrok samen met lokale ondernemers en bewoners. Naast de wijn van wijnkoperij Yves Boode en de foodstand van onder meer cafetaria Dolfijn en brasserie De Buren van Thialf werkt het festival dit jaar samen met T-shirt designers Okimono. 

Goede doelen

Het festival staat bekend om haar steun aan goede doelen en projecten en omdat het a-commercieel en laagdrempelig door een vriendenclub georganiseerd wordt. Omdat Spijkerrok in al die jaren flink is gegroeid en veel tijd vraagt van de vrijwillige organisatie is 2023 vooralsnog de laatste editie op Vrijstaat Thialf. De festivalorganisatoren kijken naar kleinere en nieuwe locaties. 

Voorverkoop, sponsoren, vrijwilligers en verdere informatie: www.spijkerrok.com

Locatie