Optreden Matteo Myderwyk

zaterdag 17 juni 2023 20:00

ARNHEM - Pianist/componist Matteo Myderwyk was in 2021 de eerste Nederlandse solo pianist die tekende voor het klassieke muzieklabel Warner Classics. Twee jaar na zijn succesvolle labeldebuut ‘Notes Of Longing’ is er het album ‘A brief nostalgia’: twaalf nieuwe composities voor piano’s, harmonium, orgel, kerkorgel, synthesizers en drumcomputers. 

Matteo komt uit Oudewater, het Groene Hart van Nederland. Na zijn klassieke pianostudie aan het conservatorium woonde hij in Amsterdam. In zijn eigen studio nam hij meerdere albums op met wat daar voorhanden was: vaak niet meer dan een piano en een synthesizer. Maar de wereld buiten de stad, de natuur bleef trekken. Hij verhuisde naar Arnhem aan de rand van de Veluwe, waar hij zo het groen in kan lopen. 

Op zijn nieuwe album ‘A brief nostalgia’ kijkt Matteo Myderwyk terug, niet met weemoed maar met besef van een tijd die voorbijging en waaraan je met verlangen terugdenkt. Laat je meevoeren met de dromerige muziek van Matteo. Zaterdag 17 juni in Musis Stadstheater. Aanvang 20.00 uur.

Locatie