Ronald Hünneman.
Ronald Hünneman. Foto:

Lezing ‘Pijnlijke contacten’

zaterdag 17 juni 2023 15:30

ARNHEM - Op Wereldhumanismedag, 21 juni, vieren humanisten wereldwijd de vrijheid van mensen om zelf vorm en betekenis te geven aan het leven. Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek viert Wereldhumanismedag dit jaar op zaterdag 17 juni met de lezing Pijnlijke contacten door Ronald Hünneman.

“Mensen zijn sociale dieren. Ze leven met elkaar in grote en kleine groepen. Ze werken, feesten, en zingen samen, maken ruzie, houden elkaar voor de gek, roddelen, voeden op, onderwijzen, wedijveren, beminnen, bekritiseren, geven leiding en volgen aanwijzingen op.”

De lezing van Ronald Hünneman gaat over sociale behendigheid: de manier waarop mensen omgaan met deze situaties, de verschillen tussen mensen en de gevolgen voor ethiek, samenleving, humor en kunst. En aanwezigen krijgen relatie-adviezen.

Ronald Hünneman is tegendraads filosoof, doceerde aan de universiteit van Groningen, is trainer complexe communicatie en schreef meerdere boeken. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Zaterdag 17 juni om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur

De Wasserij, Molenbeekstraat 26a in Arnhem. Entree leden 7,50 euro, niet-leden 10,00 euro (incl. koffie/thee, drankje en hapje). Aanmelden: secretaris@hv-arnhem.nl

Meer informatie: https://www.humanistischverbond.nl/afdeling-arnhem-rijnstreek/

Locatie