ARTEZ Dance Artist Arnhem presenteert eindvoorstelling

zaterdag 17 juni 2023 20:15

ARNHEM - De bachelor opleiding Dance Artist van ArtEZ Arnhem presenteert in juni het werk van tweede- en derdejaarsstudenten, dat tot stand is gekomen in samenwerking met vier (internationale) choreografen. De uitkomst is dansvoorstelling Professional Creations 23 met verrassende werken. 

Naast een solo performance van een vierdejaarsstudent zijn er drie werken te zien van internationale choreografen. 

Maciej Kuzminski is een Poolse choreograaf. Zijn werken zijn gedurfd, met geaarde, dynamische bewegingen en gaan over existentiële en filosofische concepten. 

Mercedes Pedroche uit Spanje creëert interdisciplinaire projecten, waarbij ze kunst inzet als middel voor reflectie en sociale transformatie. Haar scenische taal beweegt zich in een gebied zonder grenzen tussen dans en theater, waar realiteit fictie wordt en de toeschouwer een actieve deelnemer.

Miguel Altunaga uit Cuba is begonnen bij het dansgezelschap Danza Contemporanea en vertrok vervolgens naar Europa. Sinds enkele jaren ontwikkelt hij zichzelf ook als choreograaf en neemt verschillende (Afro-)Cubaanse danstechnieken als uitgangspunt voor zijn eigentijdse werk.

Sofia Norman is derdejaarsstudent Dance Artist uit Zweden en maakt werk voor haar klasgenoten.

Na de première op ArtEZ gaat de voorstelling Professional Creations 23 op tournee en speelt donderdag 15 juni in LUX Nijmegen en zaterdag 17 juni in Stadstheater Arnhem (20.15 uur). Elke avond is er een ander programma met verschillende choreografieën. Kijk op de website van het theater voor het programma en om te reserveren. 

www.musisenstadstheater.nl

Locatie