Konikpaarden met veulens.
Konikpaarden met veulens. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling in Meinerswijk

zondag 11 juni 2023 14:00

ARNHEM - IVN RijnWaal verzorgt zondag 11 juni een circa 2 uur durende natuurwandeling in Meinerswijk. De excursie start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Hannesstraatje 2 in Arnhem (Elden) en wordt geleid door natuurgids Gijsbert Peelen. 

Deze oude, bij het Betuwse Elden gelegen, uiterwaarden van de Rijn zijn een onderdeel van de Gelderse Poort en omgevormd tot nieuwe natuur. Het heeft een lange historie. In deze polder lag een van de oudste nederzettingen van Nederland, totdat de Noormannen deze in 9e eeuw plunderden. De zichtbaar gemaakte contouren van een uit de Romeinse tijd stammend Castellum getuigen hiervan. In WOII durfden de geallieerden er niet de parachutisten te laten landen omdat ze vreesden dat het er te drassig zou zijn. Drassig is het er niet echt, maar als uiterwaarden gebied kan het wel overstromen als de Rijn hoog staat. Na WOII werd het een onderdeel van de IJssellinie, waar de dam/loopbrug nog van getuigd. 

U maakt kennis met het huidige Meinerswijk waarin Galloway runderen, Koniks (paarden), bevers en vele vogelsoorten hun thuis vinden. Het gezelschap volgt niet alleen de wandelpaden maar struint ook over de door het vee gemaakte paadjes. Onderweg genieten we van de bloemenpracht en letten op alles wat de natuur ons te bieden heeft. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.

Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal