Afbeelding
Foto: Fietsen voor mijn eten - Groen Arnhem

Lokale markt met ‘lekker en gezond lokaal geproduceerd eten’

zondag 11 juni 2023 11:00 tot 16:00

ARNHEM - Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem houdt zondag 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur een lokale markt met heerlijke producten uit Arnhem en omgeving. De markt is op het Marktplein in Arnhem en wordt georganiseerd in samenwerking met vier studenten van de opleiding Management van de leefomgeving van Hogeschool Van Hall Larenstein. Vrij entree.

“In Arnhem en omstreken zijn veel aanbieders van lekker en gezond lokaal geproduceerd eten. Tijdens de markt maak je kennis met deze aanbieders en ontdek je wat er allemaal te koop is op fietsafstand van de stad”, aldus de organisatie.

Deelnemers aan de markt zijn onder andere Tuinderij De Mijmering, Ecovredegaard, Landgoed De Brouwketel, Henk’s Pluktuin, Stadslandbouw Mooieweg, SpijkerZwam, ‘t Zonnehuis, De Horsterhof, Noordland, Natuurcentrum Arnhem, Loes in het Groen en De Blauwe Tomaat. “Stuk voor stuk gepassioneerde tuinders die met veel passie en op duurzame wijze voedsel produceren.” 

Er zijn tijdens de markt leerzame activiteiten voor kinderen, lekkere proeverijen en spelletjes voor het hele gezin. Op deze manier wordt gezond en lokaal eten bij jong en oud onder de aandacht gebracht. 

Speciaal ter gelegenheid van deze lokale markt krijgen bezoekers een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij restaurant FoodVia aan de Markt. Bij FoodVia kun je genieten van heerlijke gerechten gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Routekaart 

Om gezond en lokaal geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen, is er in 2021 een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Tijdens de markt is deze routekaart gratis verkrijgbaar. Ook is de kaart te vinden bij de meeste aanbieders die erop staan en kun je hem downloaden op de website van Groen Arnhem: www.groenarnhem.nl

Met Fietsen voor mijn eten wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal geproduceerd voedsel. Fietsen voor mijn eten is het (gezins)uitje; samen op de fiets genieten van de mooie omgeving en ontdekken wat voor lekkers er uit de omgeving komt.