Beeld Nacht van de Mode 2023
Beeld Nacht van de Mode 2023 Foto: Dana Dijkgraaf en Eva Baselier

Nacht van de Mode

zaterdag 10 juni 2023 19:00 tot 0:00

ARNHEM - In het Modekwartier in Arnhem heeft zaterdag 10 juni de Nacht van de Mode plaats. In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren in de straten van Klarendal een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt. 

De winkels en ateliers zijn open en er is een uitgebreid programma met mode-activiteiten en met live muziek. De creatieve ondernemers geven met het thema Kleur-rijk samen kleur aan de wijk en verbinden de bewoners en bezoekers. Om dit te vieren is er tijdens Nacht van de Mode een echte verbintenis: de bruiloft van Kayleigh en Tim. Het programma is van 19.00 tot 00.00 uur. 

De offici√ęle opening is om 19.00 uur met het Ja-woord van Kayleigh (32) en Tim (32). Voormalig wethouder Ine van Burgsteden, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, voltrekt het huwelijk op de rotonde Klarendalseweg/Koolstraat/ Akkerstraat. De bruiloft staat als kleurrijke verbintenis centraal en de ondernemers en ontwerpers van het Modekwartier maken er samen een feest van. 

Maar Nacht van de Mode is meer dan een feest: er is een gevarieerd programma met mode activiteiten en er is veel te zien en te beleven. In de vooravond ligt de nadruk op mode en de creatieve ondernemers. Loop door de straten en laat je verrassen, zowel in de winkels als op straat. 

Neighbourhoud is te gast bij galerie-gang en presenteert er een unieke selectie herenmode in combinatie met kunst: een serie portretten die John Ebben maakte van tien ondernemers in het Modekwartier. Bezoekers maken kans op een eigen portret. Bij Plaatsmaken is er een tentoonstelling, zijn er po√ęzievoordrachten en kan je meedoen aan het project Tent vol Gedachten. Bij Servitex ontdekken de bezoekers een collectie kleurrijke en minimalistische tekeningen. Verder zijn er demonstraties en creatieve activiteiten waaraan de bezoekers zelf kunnen meedoen.

In het tweede deel van de avond is er op diverse plekken in de wijk (live) muziek bij de horeca om het modefeest in stijl af te ronden. Zo ook op het Kazerneplein met de Blockparty van Ilmatic en het Hollandplein georganiseerd door de Leuke Linde en Jeugdcentrum Vogelwijk.

Kijk voor het volledige programma op www.modekwartier.nl

Locatie