Uitnodiging symposium
Uitnodiging symposium Foto: MVT Arnhem

Symposium RUIM BAAN voor mantelzorgers

donderdag 1 juni 2023 13:45

ARNHEM - Op 1 juni verzorgt MVT Arnhem, samen met Gemeente Arnhem, in Musis Arnhem een interactief regionaal symposium voor werkgevers en HR-professionals. Sprekers Staatssecretaris Maarten van Ooijen, Esther Hendriks voorzitter van Werk & Mantelzorg en wethouder Mark Lauriks geven hun kijk op de rol die werkgevers spelen in deze maatschappelijke uitdaging. Organisaties als Cnv, UWV en Menzis zorgen voor inspiratie om na het symposium direct aan de slag te gaan. Vrij entree.

Ruim 1 op de 4 werknemers in Nederland combineert werk met zorg voor een dierbare. En dat aantal groeit. Door vergrijzing, langer thuis wonen van ouderen en een zorg die onder druk staat komt er steeds meer op de schouders van mantelzorgers te liggen. In Arnhem zorgen ruim 7.000 mensen langdurig en intensief voor iemand, vaak in combinatie met werk. Werkgevers spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van deze mantelzorgers. Om uitval te voorkomen is flexibiliteit en creativiteit nodig, en mantelzorgvriendelijk werkgeverschap biedt ook kansen op een krappe arbeidsmarkt. 

Cijfers over mantelzorg en werk

18% van het verzuim in een organisatie is mantelzorg-gerelateerd. Dit ‘grijs verzuim’ is vaak goed aan te pakken met aandacht voor de mantelzorger, meedenken en flexibiliteit. Zo’n 44% van de mantelzorgers vertelt niets aan de leidinggevende. Bij 27% van de mantelzorgers weten ook de collega’s niet wat er thuis speelt. En 39% van de mantelzorgers overweegt te wisselen van werkgever. 

Werkgevers, HR-professionals en andere geïnteresseerden kunnen naar www.mvtarnhem.nl/symposium voor meer informatie of aanmelden.

Locatie