Pinksterdienst in de Eusebiuskerk

zondag 28 mei 2023 10:15

ARNHEM - Zondag 28 mei, Eerste Pinksterdag, is er weer een dienst in de Eusebiuskerk. De dienst begint om 10.15 uur en is voorbereid door de Protestantse Wijkgemeente Arnhem-Noord. Voorganger is ds. Monique Maan.

In deze Pinksterdienst speelt Galina Bylich een aantal muzikale bijdragen. Galina is violiste in het Nationaal Symfonisch Orkest van Oekraïne en is na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne met haar twee kinderen in Arnhem komen wonen. Haar echtgenoot, ook beroepsviolist, kan af en toe naar Nederland komen voor benefietconcerten, maar moet steeds weer terug naar Oekraïne om daar concerten te geven. 

“Het is voor de mensen in Oekraïne buitengewoon belangrijk en waardevol dat er ook in deze oorlogstijd mooie dingen te horen en te zien zijn. Dat versterkt de moed en hoop. In deze Pinksterdienst mogen wij ons door de kracht van de Geest met de taal van muziek met elkaar verbonden weten.”

Locatie