De nieuwe zuivelfabriek.
De nieuwe zuivelfabriek. Foto: Pit Bouwadvies

Open dag Zuivelboerderij IJsseloord

zaterdag 27 mei 2023 10:00 tot 16:00

ARNHEM - Aan de rand van Arnhem ligt Zuivelboerderij Landwinkel IJsseloord van de familie Lubbers. Een bedrijf waar al sinds 1988 ambachtelijke zuivel wordt gemaakt. Er is zaterdag 27 mei open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Om 12.00 uur wordt de nieuwe zuivelfabriek geopend.

“Al drie generaties zorgen wij dagelijks met veel passie voor onze koeien. Met enthousiasme proberen wij de burgers nog dichter bij de boerderij te brengen. Wanneer dat gebeurt kun jij net als ons genieten van al het moois wat het te bieden heeft. Van de grazende koeien in de Uiterwaarden, een bezoek aan de Boerderijwinkel tot aan een (h)eerlijke glas dagverse zuivel bij jou op tafel”, aldus de familie Lubbers.

Zuivelboerderij Landwinkel IJsseloord aan de Schaapdijk 9 in Arnhem is een middelgroot melkveebedrijf. Al het vee graast buiten van april t/m oktober/november. In 2022 is er voor alle melkkoeien een vrije uitloop naar de wei gecreëerd. 

“Sinds een aantal jaren zitten wij in een project met de provincie voor de omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Het ruwvoer (maïs en gras) wordt op eigen bedrijf geteeld, een deel van het krachtvoer wordt vervangen door voederbieten en triticale erwten. In de uiterwaarden zorgen wij voor biodiversiteit door het aanplanten en  onderhouden van meidoornhagen en het inzaaien van kruidenrijke akkerranden.” 

“Wij hebben geïnvesteerd in moderne technologieën om ons energieverbruik te verminderen. De stal beschikte al over 220 zonnepanelen maar daar komen nog eens 245 panelen en een zonneboiler bij. Deze worden geplaatst op de nieuwe zuivelruimte zodat wij CO2 neutraal zuivel kunnen produceren. Het personeel bestaat uit mensen die uit de buurt komen en wij bieden werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Hiermee komen wij steeds een stapje dichterbij de boerderij die wij willen zijn. En daar zijn wij super trots op!”

Locatie