John de Wolf en Sjaak Polak in Sportcafé Pannerden

vrijdag 7 april 2023 20:00

PANNERDEN - Ook dit jaar organiseert de Stichting Club van Honderd RKPSC het welbekende Sportcafé Lokaal. Zij komen de avond vol praten, onder leiding van bekend sportpresentator Eddy van der Ley.

Het sportcafé wordt gehouden op vrijdag 7 april in de kantine van de Pannerdense voetbalclub op Sportpark ‘De Pauwengaard’, Renbaan 1a in Pannerden en begint om 20.00 uur. Dit jaar zijn John de Wolf en Sjaak Polak als gasten gestrikt. 
John de Wolf speelde in zijn jeugdjaren bij de voetbalclub Schiedamse Boys, begon zijn eigenlijke profcarrière in de jaren tachtig bij het Rotterdamse Sparta. Daarna stapte de verdediger over naar FC Groningen. Na een aantal jaren ging hij spelen bij Feyenoord, waar hij uitgroeide tot een ware cultfiguur. Bij Feyenoord won hij drie nationale bekers, de eerste editie van de Johan Cruijff Schaal en een landskampioenschap. Tevens haalde hij de halve finale van de Europacup II. Daarna besloot hij zijn geluk in het buitenland te beproeven, bij o.a. Wolverhampton Wanderes en Hapoel Ashkelon. Hij heeft eveneens voor het Nederlands Elftal gespeeld waar hij in 1987 zijn debuut maakte. Als trainer was hij actief bij Zwart-Wit ‘28, Halsteren, SVV, Türkiyemspor, Voorschoten ’97, Sliedrecht, Excelsior Maassluis, GVVV en Spakenburg. Hij is op dit moment assistent-trainer bij Feyenoord.

Sjaak Polak brak als voetballer door bij SVV Scheveningen. Zijn carrière als profvoetballer begon hij in 1996 bij SBV Excelsior, hierna bij FC Twente won hij de KNVB beker en speelde hij bij ADO Den Haag en Sparta. Verder speelde hij bij BV Veendam, RBC Roosendaal en SVV Scheveningen, waar zijn carrière als voetballer was begonnen. Hij speelde ook nog in de Verenigde Staten voor Texas Dutch Lions. Als trainer was hij actief bij RSV Hoekpolder, Quick Boys, jeugd van Sparta en SJC. Hij is op dit moment hoofdtrainer van het dameselftal van ADO Den Haag.

Eddy van der Ley, journalist en allround (sport-)verslaggever is van vele markten thuis. Hij presenteert daarnaast o.a. forumdiscussies, sportcafés en sportgala’s. Hij zal zeer zeker deze avond in goede banen leiden.

De avond is vrij toegankelijk voor donateurs van de Club van 100 en overige belangstellenden betalen 10,00 euro per volwassene en 5,00 euro voor jeugd tot achttien jaar.