Voorpremière van adoptiedrama ‘Return to Seoul’

zondag 2 april 2023 13:30

ARNHEM - ‘Return to Seoul’ van Davy Chou (Diamond Island) gaat over Freddie (Park Ji-Min), die als baby vanuit Zuid-Korea door een Frans echtpaar wordt geadopteerd. Op haar 25e keert ze terug naar Zuid-Korea om op zoek te gaan naar haar roots. Het wordt een veelbewogen reis vol onverwachte wendingen, die haar wereld volledig op z’n kop zet… Zondag 2 april om 13.30 uur voorpremière in Focus Filmtheater Arnhem met nagesprek en meet-up! 

De film ‘Return to Seoul’ is niet zomaar een adoptiedrama: Davy Chou weet alle sentimentele valkuilen te vermijden en creëert een filmisch hoogstandje. Met dank aan de fantastische debutante Park Ji-Min, die met de excentrieke en eigenzinnige Freddie een volstrekt uniek en onvergetelijk filmpersonage neerzet. De zoektocht naar haar identiteit blijkt complex, want elk antwoord roept weer nieuwe vragen op. Een adembenemende film, lyrisch ontvangen door de pers. 

Aansluitend op de vertoning is er een zaalgesprek met Hyang Schöndorff en Freddy Pruim, beiden geadopteerd uit Zuid-Korea. Zij vertellen over de zoektocht naar hun biologische ouders. Na afloop is er een meet-up in de foyer met Koreaanse snacks (op reservering per mail), verzorgd door Myranda Hilhorst van cateringbedrijf Koreanica. Voor deze meet-up is aanmelden gewenst!

Meer info en tickets: https://www.focusarnhem.nl/agenda/return-to-seoul-special/