kunstenaars finale Anne ten Ham, Marieke Polderdijk, Jelle Slof en oprichter Carien Poissonnier
kunstenaars finale Anne ten Ham, Marieke Polderdijk, Jelle Slof en oprichter Carien Poissonnier Foto: sinds1416

Finale Kunst op de Koffie

zaterdag 1 april 2023 13:00 t/m 17:00

‘Aju’: de finale van 12 jaar Kunst op de Koffie 

Kunst op de Koffie stopt na 12 jaar en 5 edities in zijn huidige vorm. Kunstenaars Marieke Polderdijk, Anne ten Ham en Jelle Slof sluiten de rij van tentoonstellingen en kunstopdrachten in de huiskamers van het Spijkerkwartier. Met deze finale nemen we feestelijk afscheid van de waardevolle samenwerkingen tussen kunstenaars en de bewoners van de wijk. De finale vindt plaats op 1 en 2 april tussen 13.00 en 17.00 uur in en rond De Lommerd, Spijkerstraat 185a.

Samen met de kunstenaars werd een laatste keer samengewerkt met de buurt. Slof vond prachtige spelletjesdozen bij buurtbewoners om die op reuzenformaat na te schilderen. Polderdijk luisterde en bewoog mee met dagelijkse rituelen van bewoners en vertaalde deze naar een kunstwerk. Ten Ham verzamelde handgeschreven herinneringen en is deze aan het vertalen naar een blijvend cadeau voor de wijk. De kunstenaars laten hun werk zien tijdens de finale in en rond De Lommerd én op locatie.

Zaterdag 1 april om 13.00 uur begint de finale met een Wijkgedicht (work in progress) met Anne ten Ham. Marieke Polderdijk neemt je van daaruit mee naar haar performance op locatie. Jelle Slof stelt in één van de deelnemende huizen zijn werk tentoon. Om 16.00 uur sluiten we in De Lommerd af met een interactieve toekomstverkenning met onderzoeker en kunstenaar Esmee van den Akker.

Zondag 2 april begint het programma weer om 13.00 uur met doorlopende presentaties én werk op locatie. Om 16.00 uur vieren we 12 jaar Kunst op de Koffie met ‘Kunst is geen spelletje’: een bingo in samenwerking met performance art collective BrokenToasterRecords.