Boeddha Sakyamuni
Boeddha Sakyamuni Foto: Diamantwegboeddhisme

View, meditation, action: Tibetaans Boeddhistische lezing

donderdag 30 maart 2023 20:00 tot 22:30

Diamantweg-boeddhisme Arnhem organiseert op donderdag 30 maart om 20:00 uur een lezing over “View, meditation, action”. De lezing wordt gegeven door Maike & Pit Weigelt in buurtcentrum ‘t Huukske aan de Mauritsstraat 22 in Arnhem. Tijdens de lezing maak je kennis met Boeddha’s effectieve methoden die toepasbaar zijn in het dagelijks leven. De voertaal is Engels. 

Pit & Maike zijn sinds 1992 studenten van Lama Ole Nydahl en geven op zijn verzoek wereldwijd lezingen. Ervaring en voorkennis zijn niet nodig. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend is het mogelijk om te deel te nemen aan een geleide meditatie. Iedereen is van harte welkom om daarna te blijven voor een hapje en een drankje. Bijdrage lezing: 8 euro. 

Er wordt uitleg gegeven over Diamantweg-boeddhisme, een authentieke vorm van Tibetaans Boeddhisme. Diamantweg-boeddhisme Arnhem is onderdeel van het internationale netwerk van meer dan 630 boeddhistische centra van de Karma Kagyu-linie. Ze staan onder de spirituele leiding van Z.H. de 17e Karmapa Trinley Thaye Dorje en de praktische leiding van Lama Ole Nydahl.

De Karma Kagyu-linie is één van de vier belangrijkste boeddhistische scholen van Tibet. In deze linie van directe mondelinge transmissie ligt nadruk op meditatie en de overdracht door een leraar. Na het ontvangen van informatie over de weg en het doel, passen we meditatie toe als een methode om blijvende waarden te realiseren. Over het algemeen zoeken mensen geluk in roem, familie, werk, succes etc. Met de methoden van Diamantweg-boeddhisme zoeken we duurzaam geluk waar het ervaren wordt: in onze eigen geest!

Naast deze lezing kun je wekelijks op dinsdag om 20:00 uur, op onze huidige vaste locatie in pand H40 op het Arnhems Buiten terrein, meedoen met een geleide meditatie, die vrij toegankelijk is en kosteloos voor nieuwkomers, en is er vooraf een introductie-uitleg. Onze activiteiten zijn gebaseerd op de ononderbroken transmissie van leraar op leerling vanaf de tijd van Boeddha Sakyamuni tot nu. Onze levensstijl is uiterlijk niet anders dan die van andere mensen. We leven onze levens vreugdevol en idealistisch in het hart van onze samenleving, met baan, familie en vrienden. 

Maike en Pit Weigelt namen in 1992 boeddhistische toevlucht bij Lama Ole Nydahl. In 1997 vroeg Lama Ole hen om lezingen te geven. Sindsdien reizen ze de wereld rond om dat te doen. 

Van 2009 tot eind 2018 woonden ze in Immenstadt om het internationaal georiënteerde Boeddhistisch Europa Centrum te ondersteunen. Op dit moment wonen ze dicht bij Hamburg en onderhouden ze nog steeds nauw contact met het Europa Centrum. Pit en Maike trouwden in 1975, ze hebben drie kinderen en drie kleinkinderen. Beiden zijn jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs. 

Info/ contact:

tel: 06 - 17716973/ 06 - 46046157

e-mail: arnhem@diamantweg-boeddhisme.nl

internet: www.diamantweg-boeddhisme.nl