Een wankel evenwicht
Een wankel evenwicht Foto: Alex de Meijer

Lezing: Geef de aarde een stem, door Alex de Meijer

donderdag 30 maart 2023 19:30 tot 21:30

Het klimaat warmt op. De aarde staat op sommige plekken zelfs letterlijk in brand. Als we niets doen wordt onze groene planeet onleefbaar. Daar is al veel over gezegd en geschreven. Nivon Arnhem e.o. en Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek organiseren een serie lezingen waarin we ingaan op de vraag hoe we vanuit een levensbeschouwelijk perspectief de aarde een stem kunnen geven in ons denken en doen. Hoe nemen we beslissingen die niet ten koste gaan van de natuur, maar die bijdragen aan bescherming, duurzaamheid en herstel?

De derde spreker in deze serie Alex de Meijer van Natuur en Milieufederatie Gelderland.

Natuur en Milieu Gelderland richt zich op een toekomst voor Gelderland waarin we duurzaam omgaan met natuur en landschap. Al ruim 50 jaar zet deze organisatie zich daarvoor in. Leidraad voor de lezing van Alex de Meijer zijn de zogeheten vijf bouwstenen voor een groen en leefbaar Gelderland in de toekomst.

Kortweg zijn die bouwstenen:

- meer ruimte voor water en natuur

- natuurinclusieve landbouw en duurzaam voedselwoningbouw met een menselijke maat in natuurlijke omgeving

- afscheid van de heilige koe, kiezen voor welzijn

- groene economie en leiderschap

De Meijer zal in de lezing dieper ingaan op deze belangrijke thema’s en vooral inzoomen op onze eigen provincie.

Alex de Meijer is beleidsmedewerker en projectleider bij Natuur en Milieufederatie Gelderland en is verbonden aan tal van maatschappelijke- en milieuprojecten o.a. milieudefensie. Hij noemt zichzelf een natuurkenner die zijn ervaring – geboren en getogen op een boerderij – inzet om daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen in hoe wij omgaan met onze natuurlijke omgeving.

Donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur

De Wasserij, Molenbeekstraat 26A  Arnhem

Kosten € 7,= voor leden HV en Nivon en € 10,= voor niet leden

Aanmelden: https://nivon-arnhem.nl/2223-inschrijven-lezing-klimaat/

Informatie over de hele serie: https://www.humanistischverbond.nl/agenda/lezingencyclus-geef-de-aarde-een-stem/