Passieconcert Velper Bach Ensemble

zondag 26 maart 2023 14:00

ARNHEM - In aanloop naar Pasen zingt het Velper Bach Ensemble zondag 26 maart de Markus Passion van J.S. Bach in een reconstructie van Ton Koopman. Het optreden is in de Nieuwe Kerk aan de Rosendaalseweg 505 in Arnhem. Aanvang 14.00 uur.

Er bestaan diverse bewerkingen van de Markus Passion, maar uit onvrede met oplossingen waarmee anderen kwamen, maakte Bachkenner Ton Koopman een reconstructie met behulp van de overgeleverde bestaande teksten. Hij zette die op muziek op grond van passages uit cantates en ander werk van Bach. Het koor wordt begeleid door Ensemble Sequenza.

Solisten: Helena Bickel (sopraan), Ina Boersma (alt), Joep van Geffen (bas), William Knight (tenor), Edward Ross (evangelist) en Tiemo Wang (Christus). Organist: Dirk Luijmes. Algehele leiding: dirigent Frank Litjens.

Kaarten 25,00 euro in de voorverkoop bij Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp en via www.velperbach.nl. Aan de kerk vanaf 13.30 uur 27,50 euro.