Het nieuwe ReisOrkest Arnhem.
Het nieuwe ReisOrkest Arnhem. Foto: EFOREZ

Optreden nieuwe ReisOrkest Arnhem

zondag 26 maart 2023 15:00

ARNHEM - Het 40-jarig jubileum van El Ele dans- en muziekschool Arnhem wordt zondag 26 maart gevierd met een concertmiddag in Musis Arnhem. Tijdens deze middag treedt het nieuwe ReisOrkest Arnhem op. Samen met de zangeressen Esra Dalfidan en Shaza Hayek, gastmusici, docenten en leerlingen van El Ele zorgen ze voor een verrassende muzikale middag. Aanvang 15.00 uur. 

Het nieuwe ReisOrkest Arnhem bestaat uit jonge professionele musici (met wisselende solisten) met verschillende culturele achtergronden. Ze brengen toegankelijke, feestelijke en klassieke westerse muziek in aanraking met muziek uit diverse culturen en muziekgenres: een ‘Werelds Klassiek’ nieuw geluid. Het orkest o.l.v. dirigent Kanako Abe, is opgericht onder de artistieke visie van Nermin Cingöz. De artistieke leiding is in handen van Selim Dogru.

Op het programma staan bestaande klassieke muziekstukken met invloeden van wereldmuziek zoals Asturias van Isaac Albeniz. Daarnaast speelt het ReisOrkest onbekende composities uit diverse landen die zelden of nooit in Europa uitgevoerd worden maar ook nieuwe composities die speciaal voor het orkest geschreven zijn. Samen met arrangementen van volksdans, volksliederen en populaire instrumentale stukken uit diverse landen en culturen met onder meer Turkse, Armeense, Spaanse, en Joodse invloeden.

Bekijk het programma en bestel tickets via: reisorkestarnhem.nl