Solist Masha Bijlsma.
Solist Masha Bijlsma. Foto:

Lenteconcert Guus Tangelder Big Band

zondag 26 maart 2023 15:30

ARNHEM - De Guus Tangelder Big Band is zondag 26 maart te beluisteren op dé nieuwe Arnhemse jazzlocatie: het ‘Huis van Puck’ aan het Kazerneplein in Arnhem. Het concert vindt plaats in de Theaterzaal. Vooraf en in de pauze kunt u genieten van een drankje in het sfeervolle café. Aanvang 15.30 uur, toegang 12 euro. Reserveren via www.huisvanpuck.nl of kaarten aan de kassa.

Gastsolist bij dit lenteconcert is de vocaliste Masha Bijlsma. De samenwerking van de GTBB met Masha kent een lange geschiedenis. In de 90-tiger jaren werkten ze samen in een project in het Luxor Theater rondom de Arnhemse zanger/ondernemer Willem Geene. Een aantal jaren later was pianist Rob van den Broeck de muzikaal-bindende factor. Masha’s voorkeur voor brede muzikale invloeden blijken uit composities als Jitterbug Waltz van Fats Waller, Alvin van Tony Lakatos en Moonglow van Will Hudson.

Het programma van de GTBB biedt eveneens veel mogelijkheden voor de stersolisten ‘in eigen huis’. Solisten uit de GTBB zijn Gerlo Hesselink (sopraansaxofoon); Rob Sijben (altsaxofoon); Ewout Dercksen (tenorsaxofoon); Koen Smits (trompet); Yiannis Marinos (trombone) en Hans Kwakkernaat (piano).

Zij brengen Walkin’ Tip Toe van Bert Joris, Kaiku van de Finse componist Vellu Halkosalmi, ‘Salud’ van tenorsaxofonist/componist Ewout Dercksen, Dolfin’ Dance van de Amerikaanse saxofonist Bob Mintzer en een deel uit de ‘Suite for the Pops’ van Thad Jones met de titel: ‘A Good Time was had by All’ ten gehore.

www.guustangelder.nl