Concert Symfonieorkest NOVA

zondag 26 maart 2023 15:00

ARNHEM - Symfonieorkest NOVA verzorgt zondag 26 maart een concert in de Bakermat aan de Izaak Evertzlaan 11 in Arnhem. Aanvang 15.00 uur. Entree 15,00 euro, kinderen 5,00 euro (inclusief een consumptie).

NOVA, een Arnhems symfonieorkest voor amateurmusici, bestaat uit ongeveer 35  leden. Het gezelschap bestond vorig jaar 70 jaar en brengt 26 maart een gevarieerd programma rond het thema: Fatale liefde. Het Arnhemse Symfonieorkest wordt geleid door Ghassan Alaboud. 

Het droeve verhaal over Romeo en Julia is prachtig verklankt door Johan Svendsen en de legende over Pelleas en Mélisande door Jean Sibelius. André Grétry zette een aangrijpend verhaal met een happy end op mooie muziek in de vorm van een enerverende Suite Céphale et Procris. Het concert krijgt een wervelend slot met de onvoltooide Symfonie nr. 3 van Aleksandr Borodin.

orkestnova.nl