Arnhem tegen racisme

dinsdag 21 maart 2023 19:00

ARNHEM - Op 21 maart is het internationale dag tegen racisme. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme. Ook in Arnhem. Focus Filmtheater, Vizier Oost, InDifferent, Sankofa en Gemeente Arnhem slaan de handen ineen en houden van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 maart de week tegen racisme. 

In die week kunnen Arnhemmers meepraten en hun kennis verdiepen over racisme tijdens filmavonden, themabijeenkomsten en sociale experimenten. In Focus Filmtheater is er op dinsdag 21 maart om 19.00 uur een gratis te bezoeken filmprogramma met inleiding en nagesprek, in aanwezigheid van onder meer wethouder Maurits van de Geijn en schrijver en journalist Babah Tarawally. 

De avond begint met een kort welkom door Van de Geijn en een inleiding over discriminatie en racisme door Babah Tarawally, Sierra-Leoons-Nederlandse schrijver, journalist en filosoof die zich inzet voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Vervolgens presenteert Marjan Boelsma - medeoprichter en voorzitter van het Azania Komitee - twee korte documentaires: Viva Azania, Boycot Zuid-Afrika en Last Grave at Dimbaza

Tot slot is er een zaalgesprek met Babah Tarawally, Marjan Boelsma en wethouder Maurits van de Geijn over de actuele situatie in Nederland. Werkt de toenemende maatschappelijke en politieke polarisatie ook een toename van racistische incidenten in de hand? Wat betekent een overheid in de bestrijding van racisme?

Meer informatie en tickets: www.focusarnhem.nl.

Programma 

19:00 uur Kort welkom door wethouder Maurits van de Geijn

19:05 uur Inleiding over discriminatie en racisme door Babah Tarawally

19:20 uur Vertoning twee korte documentaires met inleiding door Marjan Boelsma: Viva Azania, Boycot Zuid-Afrika & Last Grave at Dimbaza

20:50 uur Zaalgesprek met Babah Tarawally, Marjan Boelsma en wethouder Maurits van de Geijn

21:30 uur Einde