Afbeelding
Foto: door Anna Perger

Jazz zangeres Sara Bax presenteert EP

zondag 19 maart 2023 15:00 tot 17:00

Op 19 maart presenteert jazz zangeres en componiste Sara Bax haar EP “Boy on the Moon” in Westervoort. Het concert zal plaatsvinden in “De Verzameling” om 15:00. Tickets a` €25 zijn verkrijgbaar via info@deverzameling.nl.

Met deze EP laat Sara een nieuw geluid horen binnen de Nederlandse jazz. De EP is een trilogie die speciaal is geschreven voor deze band met unieke bezetting. Sara Bax vertolkt, samen met Jeroen van Vliet (piano, Boy Edgar Prize), Angelo Verploegen (flugelhorn), Emile Visser (cello, metropole orkest), en Max Hering (drums) intieme, persoonlijke stukken die tegelijkertijd een kritische blik geven op onze maatschappij. Deze moderne jazz met popinvloeden is verhalend en vormt een kleurrijk geheel.

Sara Bax over haar debuut EP: “Met ‘Boy on the Moon’ wil ik je het gevoel geven terug te komen bij de dromen die je had als kind. Ook nodig ik je uit te reflecteren op de connecties die je hebt met mensen en de wereld. De teksten heb ik laten doorschemeren in de klanken van de band. Het spelen met deze fantastische musici was voor mij een droom die uitkwam, wat een extra laag toevoegt aan het geheel. Ook wilde ik me zoveel mogelijk verbonden voelen met de band en ben daarom tussen de instrumenten gaan staan in de studio. We hebben alles op dezelfde dag live en in één ruimte opgenomen, wat zorgt voor de intieme en verbonden sfeer in de muziek.”

Link naar de video “Daddy”: https://www.youtube.com/watch?v=hZRVGNfUnJg

Locatie