Sfeerbeeld van een vorig InspiratiePodium Arnhem
Sfeerbeeld van een vorig InspiratiePodium Arnhem Foto: Debby Gosselink

Levensverhalen hoor je op het InspiratiePodium Arnhem

woensdag 8 februari 2023 20:00 t/m 22:30

Wat een mens doet kunnen we zien. Hoe hij of zij die mens geworden is horen we niet zo vaak. Op het InspiratiePodium Arnhem wel.

Op 8 februari vertellen Marielle Woltring, Kitty Tenten en Esther Terveer, hun levensverhaal. Drie persoonlijke verhalen over hun zoektocht naar de zin en de betekenis van hun leven, hun leerlessen en hun verlangen. Zij vertellen over de betekenisvolle dalen in hun leven, de beren op hun pad, de plezierige toppen. Zij zetten elk een nieuwe horizon neer voor de toekomst.

Laat je inspireren door deze drie levensverhalen. Terwijl je luistert krijg je nieuw zicht op jouw eigen leven en vind je antwoorden op jouw eigen levensvragen.

Het InspiratiePodium Arnhem staat in FoodVia Arnhem waar je (optioneel) voorafgaand aan het InspiratiePodium een maaltijd kunt gebruiken.  

Ben jij erbij? Koop dan jouw ticket voor het InspiratiePodium Arnhem via de link: https://mariamazarakis.nl/inspiratiepodium-42/

De sprekers op dit Podium kiezen hun eigen pad...

Misschien heb je jouw levensverhaal ook wel eens verteld aan de mensen om je heen. Vaak is dat een vaststaand verhaal, een verhaal dat zich graag herhaald en van waaruit het soms moeilijk is om van koers te veranderen. De drie sprekers op dit Podium hebben hun levensverhaal her-schreven. Ze hebben met Maria Mazarakis hun levensverhaal ontrafeld en zicht gekregen op de rode draad in hun leven, hun overtuigingen, patronen, hun levenslessen. 

Er is muziek en entertainment...

Marielle Woltring, ook wel bekend als zangeres, songwriter Lavalu, bezingt ieder verhaal vanachter haar piano. Frank Los tekent de verhalen en bespreekt ze op geheel eigen wijze.

De kracht van levensverhalen...

Organisator van dit Podium is Maria Mazarakis, socioloog en zingevingscoach.

Zij brengt transformaties op gang door met de mensen die zij coacht, hun levensverhaal te ontrafelen en te (her-)schrijven. Zij vertelt hierover: “Schaduwen en belemmeringen in je leven transformeren zich naar krachtbronnen wanneer je een volledige kijk op je leven hebt. Die hebben we vaak niet. We zijn gewend om ons leven fragmentarisch met anderen te delen: enkel de leuke kanten, of de ervaringen waarin we gekwetst zijn. Dat geeft een heel vertekend beeld. Daarmee schep je een leven én een narratief waarin je jezelf aardig vast kunt zetten. Het fijne is, dat je daar ook vrij gemakkelijk weer uitkomt wanneer je het grotere geheel van je leven overziet. Dan openbaart zich de zin en betekenis van jouw leven, jouw stem wordt zichtbaar en de ruimte die je hebt om belemmerende patronen te doorbreken.”

Levensverhalen maken je bewust waarom je de dingen doet, ze geven zicht op waar het leven in de kern over gaat. Ze brengen je dichterbij jezelf, maar ook dichterbij elkaar. Levensverhalen helpen ons om voorbij verschillen te kijken, voorbij onze (voor)oordelen, om te zien wat ons verbindt: liefde, geluk, pijn, verdriet en nog heel veel meer...

Locatie