Kaarsen ontsteken voor stilgeboren en overleden kinderen.
Kaarsen ontsteken voor stilgeboren en overleden kinderen. Foto:

Wereldlichtjesdag

zondag 10 december 2023 18:15

ARNHEM - Ook in 2023 sluit Arnhem aan bij Wereldlichtjesdag: de tweede zondag in december (10 december), wanneer over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes worden aangestoken en de kindernamen worden genoemd. Namen van stilgeboren en overleden kinderen, wanneer en waar dan ook. Een cirkel van licht gaat weer over de wereld. Het geeft vaak troost en verbinding.

De bijeenkomst wordt gehouden in Crematorium Moscowa. Van harte welkom zijn vooral pappa’s en mamma’s, broertjes en zusjes en grootouders. Maar ook anderen die zich verbonden voelen. 

Tijdens een programma met muziek, zang en een bijzonder ritueel voor kinderen noemen we naast de Troostboom de namen van de kinderen terwijl we een lichtje voor hen aansteken. Vanaf nu tot 7 december kunnen hun namen doorgegeven worden, eventueel met een foto. Aanmelden kan via info@kinderen-en-uitvaart.nl en info@caneeluitvaarten.nl of tel. 06-50688706.

Uiteraard is de toegang voor deze herdenking zondag 10 december tussen 18.15 en 19.30 uur gratis. Nadien is er tijd om samen na te praten. Om erbij kunnen te zijn graag aanmelden. Wie er niet bij kan zijn kan natuurlijk ook zelf om 19.00 uur een kaarsje aansteken. 

Wereldlichtjesdag is in 1997 in Amerika begonnen en sinds 2006 ook in Nederland. De organisatie is sinds 2015 in handen van Siska Caneel.

Info: www.kinderen-en-uitvaart.nl of kijk op Facebookpagina: wereldlichtjesdag Arnhem 2023. Voor een foto-indruk van voorgaande jaren zie de FB-pagina van 2022 en de website.

Locatie