Afbeelding
Foto: Rozenkruis

Bezinningsbijeenkomst Gouden Rozenkruis

vrijdag 1 december 2023 12:00 tot 12:45

ARNHEM - Er is vrijdagmiddag 1 december van 12.00 tot 12.45 uur bij het Gouden Rozenkruis aan de Velperweg 58 in Arnhem een bezinningsbijeenkomst rond het thema ‘Dichter bij de Waarheid’. Voorafgaande is er een open inloop van 10.00 tot 11.45 uur en is het bibliotheekje geopend. Vrij entree.

Krishnamurti sprak over waarheid als volgt: “Ik kan jullie God of het leven niet beschrijven; als ik een beschrijving van die levende werkelijkheid zou geven, zou die onwaar zijn. Iets wat eeuwig levend, altijd in beweging, zichzelf steeds vernieuwend en tijdloos is, kan niet in woorden worden gevat. Het moet beseft worden, het moet gevoeld, begrepen en beleefd worden. Ik zeg dat er een eeuwige, levende werkelijkheid is en je kunt haar noemen zoals je wilt. Maar woorden kunnen haar diepte niet peilen. De waarheid kan nooit worden waargenomen aan het begin van je zoektocht, maar openbaart zich steeds meer naarmate je je pad verder aflegt.”

“Deze diepzinnige woorden van Krishnamurti resoneren in ons als iets wat we herkennen, iets waarvan we aanvoelen dat het waar is. Toch blijven vragen ons bezighouden als: hoe kunnen we waarheid voelen, begrijpen en beleven, hoe kunnen we dichterbij haar komen? Wil je daarover spreken of gewoonweg alleen maar aanwezig zijn om luisteren, neem dan deel aan onze bezinningsbijeenkomst”, aldus de organisatie. 

www.rozenkruis.nl

Locatie