The Gaia Hypothesis
The Gaia Hypothesis Foto: Joris-Jan Bos

The Gaia Hypothesis | Lindertje Mans & Roald van Oosten

donderdag 9 november 2023 20:00 tot 21:00

Een muzikale trip over de aarde. Hoe denkt een vis over de toekomst van de mens? De Gaia-hypothese (1969) stelt onze aarde voor als een zelfregulerend systeem, waar al het leven een onlosmakelijk onderdeel van is. Als we allemaal onderdeel zijn van hetzelfde systeem, misschien kunnen we andere delen ervan dan vragen hoe het verder moet met ons?

Lindertje Mans neemt je in deze solo mee in dit gedachte-experiment. Ze transformeert tot een diepzeevis, een ruimtesonde en een menselijke cel: drie personages die in meeslepende synthpop songs hun visie op de mensheid geven. Een zinderende onewoman elektro-opera met bedwelmende songs, betoverende kostuums en verrassende transformaties.

Lindertje: β€œDe Gaia-hypothese is voor mij een nieuwe manier om naar onze plek op aarde te kijken. Het fascineert me enorm. De hypothese werd in de jaren β€˜70 met scepsis ontvangen, maar hij is alleen maar actueler geworden ligt nu ten grondslag aan de moderne klimaatwetenschap. Daarnaast is het voor mij een persoonlijke manier om mijn plek in deze wereld te onderzoeken, als vrouw van in de dertig: wat heb ik nodig om verbondenheid te voelen?”

Locatie