Impressie debat Amateur Cities
Impressie debat Amateur Cities Foto: Amateur Cities

Debatavond over de woonopgave

donderdag 30 november 2023 19:30

ARNHEM - Denk mee over de woonopgave en sluit donderdag 30 november tussen 19.30 en 21.00 uur aan bij de debatavond ‘Vormgeven aan (samen)leven’. De bijeenkomst is bij De Nieuwe Coehoorn/CASA - Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem aan de Coehoornstraat 17 in Arnhem. 

Tickets zijn gratis en te reserveren via: www.eventbrite.nl/e/tickets-woondebat-vormgeven-aan-samenleven-749032665867?aff=ebdssbdestsearch

Het debat maakt deel uit van een drietal publieke events rond het thema ‘Anders werken aan wonen’ die Amateur Cities organiseert als onderdeel van het gelijknamige programma van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Tijdens deze events gaan vooraanstaande sprekers uit het vakgebied samen met het publiek in discussie over één van de grootste ruimtelijke vraagstukken van dit moment: de woonopgave en hoe deze kan worden aangepakt. 

Tijdens het debat op 30 november is de ‘normaliteit’ van hoe we nu wonen het centrale thema. Schrijver Pieter Hoexum geeft een korte presentatie over zijn onderzoek naar het rijtjeshuis en gaat dieper in op onze relatie met deze conventionele woonvorm. Architect Lisa van der Slot vertelt over de onbenutte mogelijkheden van de woningplattegrond, en waarom deze weer onderdeel moet worden van de ontwerpopgave. Maaike Schravesande reageert als ontwikkelaar, vanuit de maatschappelijke uitdagingen, die te zien zijn in het werkveld. Hoe werk je aan maatschappelijke impact met een alternatief plan of ontwerp? Wat is er nodig om het waar te maken, in programma en proces? Onder begeleiding van moderator Chris Luth bevragen we samen met de sprekers en het publiek ons wonen en kijken we naar hoe nieuwe inzichten en ideeën over vormen van samenleven vorm kunnen krijgen.

Het debat vormt de start van een serie publieke gesprekken die Amateur Cities tot en met maart 2024 gaat organiseren. Binnen het programma ‘Anders werken aan wonen’ worden 15 projecten ontwikkeld, waarin wordt onderzocht hoe de Nederlandse woonopgave duurzaam, inclusief én vanuit de huidige en toekomstige woonbehoeften kan worden aangepakt. In de drie events haken we hierop aan, en reflecteren we op de vernieuwende perspectieven, strategieën en oplossingen die deze projecten in een bredere context kunnen tonen.

Locatie