Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl Foto: Anja van Wijgerden

Interview met schrijfster Annejet van der Zijl

woensdag 29 november 2023 19:30

VELP - Schrijfster Annejet van der Zijl is woensdag 29 november te gast in Bibliotheek Velp. Van der Zijl schreef het cadeauboek ‘Sonny Boy’, dat deze maand gratis te verkrijgen is in alle bibliotheken tijdens de campagne Heel Nederland Leest. Ivan Borghstijn interviewt haar over haar achtergrond, drijfveren en werkwijze. Het gitaarduo Four On Six omlijst de avond met sfeervolle livemuziek. Aanvang 19.30 uur. Kaarten te koop via www.bibliotheekveluwezoom.nl/heelnederlandleest of via Bibliotheek Velp, tel. 026-361 9003.

Het verhaal van Sonny Boy neemt ons mee naar een tijd vol uitdagingen, liefde en veerkracht. Het vertelt het aangrijpende verhaal van Waldemar, een jonge Surinaamse student, en Rika, een Hollandse vrouw, en hun onwaarschijnlijke liefde tijdens turbulente tijden. Thema’s als liefde, scheiding, veerkracht en het vinden van een thuis blijven actueel. Er is gelegenheid om vragen te stellen en je boek te laten signeren door Annejet van der Zijl na afloop.

Annejet van der Zijl is één van de bekendste en meest gelezen schrijvers uit Nederland. Ze schreef spraakmakende bestsellers als Sonny Boy, Anna, De Amerikaanse prinses, Bernhard en Fortuna’s Kinderen. Met Fortuna’s Kinderen werd ze in 2022 voor de derde keer genomineerd voor de NS-publieksprijs. Voor haar indrukwekkend oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Locatie