Cinta Depondt
Cinta Depondt Foto: Cinta Depondt

Filosofische Kring over PAX en visie op oorlog en vrede

maandag 27 november 2023 20:00

ROZENDAAL - Tijdens een bijeenkomst van de Filosofische Kring maandag 27 november in de Serre staat Cinta Depondt stil bij de visie van de vredesbeweging PAX over het fenomeen oorlog aan de hand van de actuele conflicten. De bijeenkomst in de Serre van de kerk van Rozendaal aan Kerklaan 15 in Rozendaal begint om 20.00 uur. 

De Russische inval in Oekraïne heeft wezenlijke vraagstukken over oorlog en vrede weer grote urgentie gegeven. Cinta Depondt zal toelichten wat vredesorganisatie PAX in deze context onder vrede verstaat. Het behoud van menselijkheid, ook in situaties van extreem geweld, is een eerste stap naar vrede. 

Cinta Depondt is regiohoofd voor Oost-Europa en Eurasië bij PAX, de grootste Vredesbeweging in Nederland. Vanaf 2014 heeft  ze het PAX’s Ukraine programma opgezet, vooral gericht op het opzetten van dialoog-mogelijkheden. Ze is een veel gevraagd inleider over zaken van oorlog, vrede, vredesopbouw en niet-gewelddadige communicatie, met speciale aandacht voor Oekraïne en Rusland. 

Entree 15,00 euro, studenten 5,00 euro en leerlingen van middelbare scholen/jonger dan 18 jaar gratis toegang.

Locatie