Philharmonie Gelre in Musis Arnhem
Philharmonie Gelre in Musis Arnhem Foto: Rinus Baak

Drakentemmers, tovenaars en zwarte magie in Musis Arnhem

zondag 26 november 2023 15:00

ARNHEM - Philharmonie Gelre neemt je zondag 26 november in Musis Arnhem mee in een magische wereld vol heksen, draken en tovenarij. Jong en oud kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan in een gevarieerd programma met originele symfonische werken uit vroegere tijden en moderne composities uit bekende (teken)films en musicals. Aanvang 15.00 uur.

Dit jaar hoort u heksen, nachtelijke samenkomsten en hartverscheurend drama in Moessorgski’s ‘Night on the Bare Mountain’, ‘The Noon Witch’ van Dvorák en ‘La Tregenda’ uit de opera Le Villi van Puccini, ook wel ‘The Witches’ Sabbath’ genoemd. 

‘De Aladdin Suite’ is muziek die in 1919 door Carl Nielsen werd geschreven voor een uitvoering van het Deense toneelstuk Aladdin en de wonderlamp, het verhaal uit 1001 nacht. Een tovenaarsjongen die de Steen der Wijzen moet veiligstellen; eigenlijk behoeft de symfonische suite van Harry Potter geen introductie, net zomin als de medley Songs of the Wizz met muziek uit de filmmusical ‘The Wiz’ uit 1978 op basis van het sprookje The Wizzard of Oz. Hoogtepunten uit ‘How to Train Your Dragon’ maken de magische middag in Musis compleet.

Het concert begint om 15.00 in de Muzenzaal. Kaarten à 19,50/5,00 euro (volwassenen/kinderen) zijn verkrijgbaar via https://www.musisenstadstheater.nl/programma/drakentemmers-tovenaars-en-zwarte-magie/8182

Locatie