Projectkoor Festina Lente in Bernulphuskerk

zaterdag 25 november 2023 20:00

OOSTERBEEK - Projectkoor Festina Lente brengt zaterdag 25 november troostrijke muziek ten gehore in de Bernulphuskerk aan de Utrechtseweg 129 in Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur.

Het Projectkoor Festina Lente (Arnhem) onder leiding van Dirkjan Horringa en met medewerking van Jaap Jan Steensma (klavecimbel), laat troostrijke koormuziek van Monteverdi, Geasualdo en Gastoldi horen. De titel van dit concert luidt ‘Voor altijd’.

Claudio Monteverdi is de centrale componist in dit programma. Van hem is het poëtische madrigaal Ecco mormorar l’onde en het Lamento d’Arianna. Monteverdi verloor in korte tijd zijn echtgenote en zijn lievelingssopraan. Monteverdi schreef een parel in de madrigaalkunst die recht uit zijn hart kwam.

Carlo Geasualdo maakte gebruik van chromatiek, bizarre harmonische wendingen, extreme dissonanten en abrupte pauzes. Alles draaide om het uitdrukking geven aan het gevoel, met de tekst als uitgangspunt.

Met delen uit de Balletti a cinque voci van Giovanni Gastoldi wordt het programma lichter van toon. Het is vrolijke muziek die vooral het mooie en spannende van de liefde vertelt. De tekst lezen we tegenwoordig het best met een flinke knipoog!

Entree: voorverkoop 15,00 euro. Aan de kerk 17,50 euro. CJP tot 18 jaar en studenten 10,00 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Kaarten kunnen worden besteld (noodzakelijk) via: www.projectkoorfestinalente.nl.

Locatie