Afbeelding
Foto: Fotograaf Ronald Lubbers IJsselMedia

Novo Cantare en pianist Hans Erik Dijkstra brengen Peace and Progress

zaterdag 25 november 2023 20:00 tot 22:00

Op zaterdag 25 november verzorgt het Arnhemse koor Novo Cantare i.s.m. pianist Hans Erik Dijkstra het concert Peace and Progress, met Chilcott’s ‘5 days that changed the world’ en andere hedendaagse Engelse en Amerikaanse composities.  

“We nodigen u uit te komen luisteren naar prachtige stukken van totaal verschillende Engelse en Amerikaanse componisten met als rode draad in hun boodschap de zoektocht naar vrede en vooruitgang.” 

Zo gaat Chillcott’s ‘Five days that changed the world’ over vijf historische gebeurtenissen die de geschiedenis van de mensheid een stap vooruit zouden brengen. Van de uitvinding van de boekdrukkunst tot de eerste mens in de ruimte. 

Oorlog en geweld zijn te horen in ‘Genesis’, de duistere interpretatie van het scheppingsverhaal van Michael Hurd, en in ‘Flanders Fields’ van Paul Aitken, op het beroemde gedicht over WO I van zijn (Canadese) landgenoot. De zoektocht naar vrede klinkt bijvoorbeeld door in ‘Earth Song’ van Frank Ticheli en ’Peace I leave with you’ van Amy Beach. 

Pianist Hans Erik Dijkstra begeleidt een aantal stukken en levert een solo bijdrage.

Het concert in de Grote Kerk te Velp begint om 20.00 uur. Meer info en plaatsen reserveren via novocantare.nl. Entree € 18/€ 12.

Locatie