Projectkoor Cappella ad Fluvium.
Projectkoor Cappella ad Fluvium. Foto: eigen opname

‘Baltische Zielen’

zaterdag 25 november 2023 20:00

ARNHEM - Projectkoor Cappella ad Fluvium o.l.v. Peter-Paul van Beekum brengt zaterdag 25 november in de Nieuwe Kerk in Arnhem het programma ‘Baltische Zielen’. Het is een combinatie van koorzang en gesproken woord. Aanvang 20.00 uur. Kaarten via www.adfluvium.nl 16,50 euro, aan de kerk 20 euro en studenten 10,00 euro.

Muziek en koorzang staan in de Baltische landen op hoog niveau en zijn voor de bevolking van grote symbolische waarde. Tijdens de ‘zingende revolutie’ van 1987 – 1991 werd het zingen van traditionele volks- en religieuze liederen een belangrijke uiting van culturele identiteit en van het verlangen naar vrijheid.

Op het programma koormuziek van Kreek, Pärt, Tormis, Essenvalds, Dubra, Miskinis, Vitols en Vasks, afgewisseld met enkele volksverhalen die worden voorgedragen door verteller Piet van der Heide. Pianist is Carina Numan. Er is 3 december een tweede concert in het Kerkje op de Heuvel in Heelsum, aanvang 15.30 uur.

Locatie