Afbeelding
Foto: Lolke Bergsma

Theatervoorstelling ‘Veerkracht’ brengt verhalen van ouderen tot leven

woensdag 22 november 2023 15:00

ARNHEM - Benen die ooit sterk waren, glad en aantrekkelijk, maar nu eerder aan pudding doen denken. Glimlachen naar je jarige zoon, die vol verwachting wacht op zijn vader, waarvan je weet dat hij niet komt omdat hij elders de bloemetjes buiten zet. Een moeder die jou niet loslaat waardoor je gevangen zit in haar liefde. Of juist een moeder die de witte mattenklopper gebruikt om haar kinderen duidelijk te maken wie in huis de baas is.

Wat is veerkracht voor jou? Wanneer werd er veerkracht gevraagd? En hoe gaat je om met nieuwe tegenslagen? Deze en meer vragen komen aan bod in de bijzondere theatervoorstelling genaamd ‘Veerkracht’, geïnspireerd door persoonlijke verhalen van 140 ouderen.

De verhalen zijn omgezet in een meeslepende theatervoorstelling die het publiek laat lachen, nadenken en ontroeren. Het is een eerbetoon aan de menselijke veerkracht die ons in staat stelt om zelfs in de moeilijkste tijden op te staan en door te gaan.

De voorstelling is te zien op zaterdag 11 en zondag 12 november in Huis van Puck op het Kazerneplein 6-2 in Arnhem (14.00 uur) en op woensdag 22 november in het Posttheater aan Rosendaalsestraat 27 in Arnhem (15.00 uur). De scènes worden afgewisseld met poëzie, zang en stiltes. 

Voor én door ouderen

Actief meedoen met alles wat er bij een voorstelling komt kijken, dat is het idee achter theaterproject ‘Veerkracht’. Van theaterlessen en zanglessen volgen, maken van decor en kostuums tot meedoen aan de voorstelling zelf. Overal zijn ouderen bij betrokken en dat komt allemaal samen in  de theatervoorstelling ‘Veerkracht’. 

Kaartverkoop: www.huisvanpuck.nl/veerkracht of www.posttheater.nl

Locatie