Mi Alma
Mi Alma Foto: Alina Fejzo

Interdisciplinaire Mi Alma

maandag 30 oktober 2023 20:00 tot 21:00

West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking, contemporary, en live visual storytelling komen samen in een voorstelling die in dialoog gaat met het verleden. Jezelf helen, (opnieuw) uitvinden, een nieuwe balans zoeken. Wederopstanding. Daar gaat het interdisciplinaire Mi Alma over, dat in het Papiaments ‘mijn ziel’ betekent. 

Het is de eerste gezamenlijke voorstelling van danser en choreograaf Junadry Leocaria en beeldend kunstenaar Richard Kofi, sinds de creatie van hun bekroonde korte film Imprenta.  

In Mi Alma raakt een paradijselijke staat van spirituele orde en balans bruut verstoord door boze krachten van buitenaf. Junadry fuseert West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking en contemporary in de daarop volgende zoektocht naar een vernieuwde staat van zijn. Hierbij wordt ze geholpen door Richard, die meebeweegt en via tekst en geprojecteerde live tekeningen Junadry’s binnenwereld tot leven brengt. Geïnspireerd op West-Afrikaanse mythologie en Afrofuturistische literatuur breekt hij de verhaallijn open en beïnvloedt tijd en ruimte.

Laat je raken door Mi Alma, waarmee dit duo-to-be-reckoned-with laat zien dat het slavernijverleden, het koloniaal verleden en mentale gezondheid met elkaar vervlochten zijn en dat verbeelding uitweg biedt.

Omdat de voorstelling in Theater aan de Rijn een speciale homecoming editie is van Mi Alma, presenteert het Arnhemse poëzie platform Voordracht een speciaal programma na afloop van de voorstelling. Begeleid door de visuals van Richard Kofi, delen Dichters en DJ’s hun radicale verbeelding, mooiste liefdesverhalen en heftigste fantasieën. Deze avond, samengesteld door Naomie Blikslager, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Black Achievement Month.

Locatie