Jong Viride Kwartet speelt met ouderwetse klasse
Jong Viride Kwartet speelt met ouderwetse klasse Foto: Sebihah Oztas

Jong Viride Kwartet speelt met ouderwetse klasse

donderdag 29 september 2022 20:00 t/m 22:00

Donderdag 29 september opent het nieuwe seizoen van de St. Kamermuziek Oosterbeek met jeugdig enthousiasme, het jonge talentvolle Viride Kwartet treedt op met strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Pijper en als afsluiting het verrukkelijke kwartet van Ravel.

De vier leden van het kwartet leerden elkaar kennen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze inmiddels alle vier voor hun Bachelor studeren. Een jong strijkkwartet met ‘ouderwetse klasse’, dat inmiddels al veel successen heeft geboekt, met prijzen op het Prinses Christina Concours, stipendia van het Anton Kersjes Fonds, uitnodigingen voor alle belangrijke festivals en meerdere tv-optredens bij Podium Witteman.

Voor de hele serie van 5 concerten zijn ook abonnementen verkrijgbaar.

* 29 september 2022 - Viride Kwartet

* 10 november 2022 – Maria Warenberg, mezzosopraan en Nicolas van Poucke, piano

* 12 januari 2023 - Maria (hobo, zang) en Anuschka (altviool) Pedano en Jorian van Nee, piano

* 9 maart 2023 – ‘Het Landschap van de Heimwee’, schrijver Jan Brokken in een theatrale voorstelling met het Berlage Saxofoonkwartet

* 20 april 2023 – Poëtisch Portret: Marietta Petkova, piano speelt en gaat in gesprek met NPO-4 presentator Lex Bohlmeijer

Donderdag 29 september 2022 in EventTheater Concertzaal Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten incl. consumptie: € 25,= (Jongeren tot 18 jr.: € 10,=) via www.kamermuziekoosterbeek.nl/tc-events/concert-01 , bij boekhandel Meijer & Siegers of aan de zaal. Abonnement voor vijf concerten € 90,- te bestellen via de website. Of stuur een mail naar info@kamermuziekoosterbeek.nl

Joseph Haydn(1732-1809) strijkkwartet in C op.33 no.3 De vogel 

I allegro moderato 

II scherzo: Allegretto 

III adagio ma non troppo 

IV rondo: presto 

Willem Pijper (1894-1947) strijkkwartet no. 5 (Onvoltooid) 

I allegretto 

II poco adagio 

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) strijkkwartet in Bes op.18 no.6 

I allegro con brio 

II adagio ma non troppo 

III scherzo: allegro 

IV La malinconia: adagio – allegretto quasi allegro 

PAUZE 

Maurice Ravel (1875 - 1937) strijkkwartet in F

 I allegro moderato. très doux 

II assez vif. très rythmé 

III très lent 

IV vif et agité

Het Viride Kwartet is gevormd in 2017 en bestaat uit violisten Salomé Bonnema (2001) en Nadia ten Kate (2000), altvioliste Sedna Heitzman (2000) en cellist Jurre Koopmans (2002). Ze leerden elkaar kennen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeren momenteel alle vier aan de bacheloropleiding van datzelfde instituut. De afgelopen jaren heeft het Viride Kwartet veel inspirerende lessen gevolgd bij leden van het Matangi Quartet, het Dudok Quartet Amsterdam, Quarteto Casals en het Jerusalem Quartet. Ook hebben ze deelgenomen aan meerdere cursussen en festivals zoals het Orlando Festival, Festival Jong Talent in Schiermonnikoog, Crans Montana Classics, en de Zeister Muziekdagen. Het kwartet won in 2018 de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 ontvingen ze een strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Locatie

  • Concertzaal Oosterbeek

    Rozensteeg
    6862dh Oosterbeek