WK Volleybal | Festival Volleybal
WK Volleybal | Festival Volleybal Foto: jackpot

WK Volleybal | Festival Volleybal

zondag 25 september 2022 11:00 tot 17:00

Festival Volleybal betekent twee dagen feest in de binnenstad, waarbij alles draait om de bal. Een route van ongeveer 2 kilometer verbindt 4 volleybalpleinen en neemt je me langs fantastische streetpaintings. Langs de route zijn leuke acts van internationale allure te zien die verbazen, ontroeren of gewoon grappig zijn. Bekijk de route, de volleybalactiviteiten en het culturele programma op www.sportinarnhem.nl/wkvolleybal

VOLLEYBAL VOOR IEDEREEN

No-jump volleybal is, zoals de naam al zegt, volleybal zonder springen. De sport is nog net zo leuk, maar minder belastend voor enkel, heup, knie en rug. Ook zeer geschikt voor senioren dus. Zitvolleybal is een aantrekkelijke paralympische volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Op het Gele Rijders Plein mag je kijken en ook zeker zelf ervaren hoe leuk deze varianten zijn.

TEST JE SKILLS

Volleyballers springen hoog, duiken ver en slaan best hard. Kun jij dat ook? Test het zelf op het Stationsplein. Er staat een hoogtemeter, duikmat en een smashmeter voor je klaar. Laat maar zien wat je kan.

WIN TICKETS MET VOLLEY-UPPIE

In 1 minuut de bal zo vaak mogelijk overspelen. Dat is het doel van volley-uppie. Het record in Arnhem is op dit moment 120 keer. Met jouw hoogste score maak je bij Musis dagelijks kans op 2 tickets voor de wedstrijd Nederland-Belgiƫ op 30 september. Op dit plein kun je ook lekker volleyballen op het mega-opblaasveld.

EEN MARKTPLEIN VOL

Op de Markt staat natuurlijk het beachstadion waar de hele week activiteiten zijn. Je maakt er ook kennis met Teqvolley, een heel snel spel rondom een bolle tafel. Je kunt op de foto met de WK-trophy of een lekker drankje drinken. Uit de volleybalbus van de Nevobo komen allerlei stoere spellen. Of bouw je eigen zandkasteel in de enorme zandbak.

Welke gezondere stap neem jij? Om de eerste stap te zetten staan SWOA, GGD Gelderland-Midden, Pro Persona, Rijnstate, Iriszorg, Blauwe Tomaat en Sportbedrijf Arnhem op zondag 25 september met een gezondheidsmarkt op de Markt. Je kunt bijvoorbeeld hapjes maken, de suikerklontjestest doen, de uitdaging aangaan om te stoppen met roken, fruitwater proeven, een gezondheidscheck doen of gewoon een praatje maken.