Oogstfeest Kasteel Doorwerth
Oogstfeest Kasteel Doorwerth Foto: GLK

Oogsfeest Kasteel Doorwerth

zondag 25 september 2022 11:00 t/m 17:00

We vieren de oogst met een binnenplaats vol (h)eerlijke producten!

Dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen op kasteel Doorwerth het jaarlijkse Oogstfeest op zondag 25 september. Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop van de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem.Dit alles in een feestelijke sfeer met muziek, middeleeuwse ambachten, en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin

Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen

Tijdens het Oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product.Ook anderen – particulieren en bedrijven – zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer.

Rondleidingen door de moestuin zijn gratis en elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur.

Entree Oogstfeest € 2,00 per persoon vanaf 4 jaar. 

Maak de dag compleet met een bezoek aan het kasteel waar je een ‘toevallige ontmoetingen’ kan hebben met de vroegere bewoners.

Voor kinderen zijn er ook twee leuke speurtochten in het kasteel. 

Deze zijn verkrijgbaar bij de entreebalie voor € 2,00.

Parkeren € 2,00 deze dag.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer: Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.

Openbaar vervoer: Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.


Adres: Fonteinallee 2b , 6865 ND Doorwerth

Locatie

  • Kasteel Doorwerth

    Fonteinallee 2
    6865nd Doorwerth