Herbeleef De slag om Arnhem op de Blauwe Bever vanaf het water
Herbeleef De slag om Arnhem op de Blauwe Bever vanaf het water Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Herbeleef De slag om Arnhem op de Blauwe Bever vanaf het water

zaterdag 24 september 2022 14:00 tot 16:30

Vanaf het Airborne Museum aan de Rijnkade in Arnhem vaart safarischip De Blauwe Bever over de Nederrijn om de Slag om Arnhem te herbeleven vanaf het water.


Om 14.00 uur vertrekt De Blauwe Bever en vaart tot aan de sluis bij Driel. Onderweg vertelt de gids over de gebeurtenissen in die fatale week in september 1944, zoals de vernieling van de spoorbrug, de herovering van de Rijnbrug, de landing en de oversteek van de Britse en Poolse militairen. De rivier en het aansluitende landschap bieden een uniek perspectief als verbinding tussen de gemeenten, waar zich dit heeft afgespeeld en de markante locaties daar. Bij de sluis in Driel wordt kort verteld over de werking van de sluis, waarna het schip terug vaart richting Arnhem, onder de John Frostbrug door om daarna om 16.00 uur af te meren op de vertreklocatie.

Voor meer informatie en/of reserveren zie www.deblauwebever.nl.