Beleef Airborne met de Blauwe Bever
Beleef Airborne met de Blauwe Bever Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Beleef Airborne met de Blauwe Bever

vrijdag 23 september 2022 14:00 t/m 16:30

Een onvergetelijke herinnering: “A Bridge too far “vanaf het water: de historie van operatie Market Garden van Oosterbeek tot Arnhem. De Blauwe Bever vaart over Rijn bij Arnhem, een deel van het slagveld in 1944.

De vaartocht met het safarischip De Blauwe Bever begint bij het eeuwenoude kerkje aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek. Deze kerk speelde een belangrijke rol in de gevechten van Market Garden. 

De passagiers wandelen vanaf het kerkje langs het mooie kerkpad naar de aanlegplaats en schepen in. 

De vaart gaat naar Arnhem. Onderweg is er van alles te vertellen over de luchtlandingen en de strijd. Het schip legt aan bij de kade in Arnhem, waar een bezoek wordt gebracht aan het museum “Airborne at the bridge”, een dependance van Museum Hartenstein. Vervolgens bekijkt men de John Frostbrug (de bridge too far) en het monumentje aldaar. Daarna vaart de Blauwe Bever terug naar het Drielse veer, waar onze excursie eindigt.

Voor meer informatie en/of reserveren zie www.deblauwebever.nl

 

 

Locatie