Met de Blauwe Bever naar Meinerswijk
Met de Blauwe Bever naar Meinerswijk Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Met de Blauwe Bever naar Meinerswijk

dinsdag 9 augustus 2022 13:30 tot 17:00

Een bijzondere vaart met twee opstapplaatsen.

et safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord.  De Blauwe Bever vertrekt rond 13.30 uur uit Oosterbeek en is om ongeveer 16.30 uur terug. De passagiers, die in Arnhem opstappen, doen dat om 14.15 uur en zijn rond 17.00 uur terug.

Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug. Hier ervaart de deelnemer de stroming van het water bij de splitsing van IJssel en Neder-Rijn. 

Het schip keert en vaart westwaarts om aan te leggen in Meinerswijk, het grote natuurontwikkelingsgebied aan de zuidoever van Arnhem. De gids laat de passagiers daar niet alleen kennismaken met de natuur, maar ook met de geschiedenis van het gebied, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Terug aan boord vaart De Blauwe Bever eerst naar Oosterbeek en daarna naar Arnhem. 

 

Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.