Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen
Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen

woensdag 10 augustus 2022 13:30 tot 16:45

Een bijzondere vaart met twee opstapplaatsen.

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord. In Oosterbeek komen de passagiers om 13.30 uur aan boord en de terugkomst is verwacht rond 16.45 uur. In Arnhem zijn de vertrek- en terugkomst tijd 14.15 uur en 16.16 uur. 

Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. 

Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug. Hier ervaart de deelnemer de stroming van het water bij de splitsing van IJssel en Neder-Rijn. De Blauwe Bever vaart verder stroomopwaarts door het Pannerdensch Kanaal langs Huissen naar natuurgebied Loowaard. 

Dit unieke gebied bestaat uit moeras en grasland in de uiterwaard van het Pannerdensch kanaal. De vegetatie verandert er langzaam van monotoon distelveld tot een soortenrijke ruigte, met op de oever van de rivier diverse stroomdalplanten. In de zomer zijn er veel vogels, zoals zwaluwen en gele kwikstaarten te zien. De gids vertelt niet alleen over de natuur, maar ook de geschiedenis van het oude strangengebied van de Rijn. 

Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.