Open Dag bij Stadslandbouw Mooieweg
Open Dag bij Stadslandbouw Mooieweg Foto: foto's door Juuke Schoorl

Open Dag bij Stadslandbouw Mooieweg

zaterdag 21 mei 2022 11:00 t/m 15:00

Op zaterdag 21 mei is er een Open Dag aan de Mooieweg 17 in Arnhem-Zuid. Stadslandbouw Mooieweg organiseert de dag samen met Tuinderij de Mijmering, Dutchmoors Schapen en Zorgtuin Arnhem. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom. 

 

Programma 

Er zijn rondleidingen over het terrein van de Stadslandbouw, waar groenten worden geteeld voor Voedselbank Arnhem. De vrijwilligers geven uitleg over het project, de teeltwijze en de gewassen en kruiden op het land. Speciale aandacht is er dit keer voor de nieuw aangelegde fruitstruiken en de bloementuin. De Bloemengroep vertelt over de vele verschillende bloemen die zij hier kweken en die in de zomer ook te oogsten zullen zijn. Een van de imkers is aanwezig en vertelt over de bijenvolken aan de Mooieweg. Kinderen kunnen zaadbommetjes maken tijdens de speciale kinderactiviteit en er is verkoop van zelfgemaakte jam, siroop en kiemplantjes voor de eigen moestuin. 

Zelfoogst

Tijdens de dag kunnen bezoekers tegen betaling ook hun eigen verse groenten oogsten. Het aanbod zal nog enigszins beperkt zijn tot vroege voorjaargroenten. Maar de komende weken wordt het assortiment vanzelf groter tijdens de twee-wekelijkse Zelfoogst Zaterdagen. Data zijn te vinden op de Stadslandbouw-website.  

 

Ook bij de buren

Op het terrein bij Stadslandbouw Mooieweg zijn nog 3 andere organisaties gevestigd. Ook zij houden op 21 mei Open Dag. 

Adam en Jeannette van Tuinderij de Mijmering leiden bezoekers langs smaakvolle groentes, kruiden en bloemen die zij voor lokale restaurants telen. Ook kun je er diverse producten kopen. 

Erik en Ouisal van Dutchmoors Schapen geven met hun bordercollies demonstraties schapen drijven en verkopen daarnaast zelf gevilte schapenvachten. 

Zorgtuin Arnhem, locatie voor activerend werk en dagbesteding, houdt open huis voor iedereen die eens een kijkje wil nemen.

 

Meer informatie op www.stadslandbouwmooieweg.nl/opendag    

 

Locatie