Eenzaamheid en sociaalisolement

dinsdag 4 oktober 2022 19:30 t/m 21:30

In de week tegen de eenzaamheid, welke dit jaar is van 29 september tot en met 6 oktober, organiseert Stichting NAbij op dinsdag 4 oktober in wijkcentrum de Bakermat een lezing over eenzaamheid en sociaalisolement.

Voor deze lezing heeft de Stichting Prof. dr. Anja Machielse uitgenodigd om over dit thema te spreken. 

Anja Machielse is hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid en bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’ aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. In haar werk staat het belang van sociale relaties centraal, zowel voor het persoonlijke leven als voor de bredere gemeenschap. Zij doet onderzoek naar eenzaamheid, sociaal isolement, sociale weerbaarheid, existentiële problemen en zingevingsvragen. Anja Machielse is lid van de Wetenschappelijke Advies Commissie voor het programma “Een tegen Eenzaamheid’ van het ministerie van VWS.  

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang van de lezing 19.30 uur. Na deze lezing is er een mogelijkheid om informatie te krijgen van organisaties in Arnhem die zich bezighouden met het thema eenzaamheid en hun activiteiten hierin.

Deze lezing is voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp toegankelijk. Aanmelden voor deze lezing (i.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden vereist) kan via email: info@nabij.nu  of telefonisch: 085-0163333

Na aanmelding ontvangt u meer informatie over deze avond.

Locatie

  • Wijkcentrum Bakermat

    G.A. van Nispenstraat 139
    6814ja Arnhem