• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (6)
  Evenement
 • (2)
  Cursus-Workshop

Zomeravonden in Openluchtmuseum

zaterdag 1 augustus 16:00 t/m zondag 16 augustus 22:00 uur

Het Nederlands Openluchtmuseum is van zaterdag 1 tot en met zondag 16 augustus voor het eerst iedere avond open tot 22.00 uur met een feestelijk programma voor jong met muziek, film, (silent) disco, straatleven, activiteiten voor kinderen, ambachten en eten en drinken uit authentieke foodtrucks.

ARNHEM - Het hoofdprogramma van Zomeravonden speelt zich af op twee pleinen, het Zaanse Plein en het Picknickplein. Op het Zaanse Plein staat nostalgisch, oud-Hollands entertainment centraal. Met optredens van onder meer Kok de Koning (Amsterdamse volksliederen & zeemanszang), the Bronco Brothers (van swingende jazz tot pop van alle tijden en van reggae tot rock & roll) en historische goochelaar Janse Heijn. Voor de kleintjes is er onder andere een authentiek Hollandse draaimolen.

Ook het eten op en om het Zaanse Plein is oer-Hollands met onder meer poffertjes, friet uit de Frietbakkerij en een haringkar.

Multiculturele sfeer

Ons Picknickplein is deze periode geheel in multiculturele sfeer, met optredens van onder meer Rami Mershed en de Trekvogels (Arabische muziek), Sparkles & Stars en Beats on Wheels (DJ). Op dit worden gerechten uit de wereldkeuken geserveerd: van Indian Street food tot Mexicaanse barbecue.

Op beide pleinen is een Silent Disco waar je kunt dansen tot zonsondergang.

Kinderbioscoop

In samenwerking met Focus Filmtheater Junior is in Loods Goes een kinderbioscoop ingericht waar iedere avond twee films worden getoond, te weten: 17.00 uur: Pluk van de Petteflet (2004, naar het boek van Annie M.G. Schmidt) en 19.00 uur: Meester Kikker (2016, naar het boek van Paul van Loon).

Deze films zijn gratis toegankelijk (met een geldig entreekaartje Zomeravonden in het Openluchtmuseum voor de desbetreffende avond.)

Praktische informatie

De Zomeravonden zijn van 16.00 tot 22.00 uur. Voor deze avonden geldt een speciaal tarief van 10 euro voor volwassenen (inclusief parkeren). Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een ticket 5 euro, tot en met 3 jaar gratis. Tickets zijn alleen online te koop op de website (kies: tijdslot 16.00 uur).

Covid-richtlijnen

Het Openluchtmuseum houdt ook deze avonden rekening met de richtlijnen die het RIVM voorschrijft om besmetting met Covid-19 te voorkomen. Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers per avond. Op meerdere plekken staan zuilen met desinfecterende gel.

www.openluchtmuseum.nl


deel deze activiteit

Locatie

Openluchtmuseum
Arnhem
Hoeferlaan 4
6816sg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden