• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (6)
  Evenement
 • (2)
  Cursus-Workshop

Tentoonstelling In Belief is Power

zaterdag 4 juli 12:00 t/m zondag 26 juli 17:00 uur

Design: Studio Questionmark

Met de tentoonstelling ‘In Belief is Power’ reflecteert Expoplu op de rol van geloof in onze samenleving. In de poging om een beter begrip te krijgen van de krachten die onze samenleving vormen tot wie zij is, kan de rol van geloof als mechanisme of als een middel gezien worden als een maker en breker van werelden. ’In Belief is Power’ verhoudt zich tot vragen rondom geloof als gegeven. De tentoonstelling richt zich niet uitsluitend op geloof in termen van religie, maar stelt het idee van geloof als middel centraal; als sociale tool met een transformatieve potentie. De curator is Youri Appelo en de deelnemende kunstenaars zijn Jonathan van Doornum, Hannah Dawn Henderson, Fiona Lutjenhuis en Hristina Tasheva.

Ook is het werk 'Hopefully Gloomy' te zien van Annabelle Binnerts, in de context van Unlocked/Reconnected. Dit landelijke initiatief brengt 200 huizen voor de kunst samen, met solidariteit als vertrekpunt. Het project onderzoekt het idee van (t)huis.

Gedurende ‘In Belief is Power’ zal er een paralleltentoonstelling te zien zijn van Arnhems kunstinitiatief Rizoom rondom het thema ‘False Beliefs’. Zij presenteren werk van Suzanna van Oers, Eva van Ooijen, Marije Aagje en Marieke Polderdijk.

Te zien van 4-26 juli, woensdag-zondag, 12:00-17:00


deel deze activiteit

Locatie

Expoplu
Arnhem
Driekoningenstraat 16
6828en


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden