• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Lezing: Onetti en het geluk

vrijdag 21 februari 20:00 t/m 22:00 uur

Lezing "Onetti y la felicidad (Onetti en het geluk)" door Gabriel Inzaurralde Juan Carlos Onetti (1909-1994) was een Uruguayaanse schrijver en is een van de weinige existentialisten in de Spaanse taal.

Mario Vargas Llosa, die een essay over Onetti schreef, zei in een interview in 2008: "Hij is een van de grote moderne schrijvers, en niet alleen van Latijns-Amerika. Hij heeft niet de erkenning gekregen die hij verdient als een van de meest originele en persoonlijke auteurs, die vooral moderniteit introduceerde in de wereld van de verhalende literatuur. Zijn wereld is een nogal pessimistische wereld, vol negativiteit, die niet een zeer groot publiek bereikt." Gabriel Inzaurralde is geboren in Montevideo (Uruguay), woonde in Buenos Aires en Rotterdam.

Hij is de zoon van politieke ballingen. Vertaler, hoogleraar Spaans, fictieauteur, onderzoeker en hoogleraar literatuur aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2007 met een proefschrift over de stad, zijn geheugen en geweld in de Latijns-Amerikaanse literatuur.

Gabriel is auteur van verschillende publicaties over Latijns-Amerikaanse schrijvers, waaronder Julio Cortázar, Juan Carlos Onetti, Juan José Saer, Ricardo Piglia en Adolfo Bioy Casares. Hij is auteur van "La escritura y la furia", essays over de Latijns-Amerikaanse verbeeldingskracht.

Organisatie: Círculo el Puente Waar: Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem Wanneer: 21 februari 2020 van 20 uur tot 22 uur Prijs: leden gratis, niet leden € 10 Taal: Spaans Website: www.circuloelpuente.nl


deel deze activiteit

Locatie

Rozet
Arnhem
Kortestraat 16Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden